Optik-Fotonik: Geleceğin Teknolojisi PDF Yazdır e-Posta
Perşembe, 09 Şubat 2012 22:10

H. G. Yağlıoğlu, Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği

Optik Lab

Bilindiği gibi optik, ışığın ilerlemesini, özelliklerini ve maddeler ile etkileşmesini inceleyen bir bilim dalıdır. Işık ile maddelerin etkileşmesini incelerken ilk akla gelen özellikler kırılma, yansıma ve soğurmadır. Maddelerin bu optik özellikleri düşük şiddetli ışınlar için ışının şiddetine bağlı olmayan niceliklerdir. Bu yazıda optiğe dayalı geliştirilen teknolojiler anlatılacak ve laboratuarlar hakkında bilgi verilecektir.